Mässor och träffar för kortsamlare

Att vara samlare av sportkort kan innebära att det ibland är svårt att få tag på de mest eftersökta korten. Då är en lösning att besöka en mässa för kortsamlare. Det finns många mässor och andra mötesplatser för dem som är intresserade av att byta och köpa kort, både i Sverige och internationellt. Här träffas alla typer av samlare vilket ger stora möjligheter för den som vill utöka sin samling av sportkort.

Coolcard i Karlstad

I Karlstad finns en butik vid namn Coolcard som inriktar sig på försäljning av hockeykort. De håller också fysiska träffar i Malmö och Göteborg där entusiaster träffas och utövar sin hobby. För den som tycker om att samla på fotbollskort och andra sportkort finns det en stor gemenskap på nätet, men det är också roligt att träffas i verkligheten för att känna och se på korten.

National Sports Collectors Convention

“The National” är en mässa där många samlare och andra grupper träffas i Atlantic City som ligger i New Jersey i USA. Här finns det möjlighet att möta många andra människor som är intresserade av att byta autografer, sportkort och andra minnessaker. Många utgivare av gamla och nya sportkort finns också här och de har den största samlingen av kort och minnessaker under ett tak. Mässan hålls i december varje år.

Dallas Card Show

I Dallas, en stad i Texas, hålls många mässor för samlare av sportkort. I Watters Creek Convention Center går det att byta och köpa kort från 300 säljare. Mässan hålls i tre dagar och ger möjlighet att få autografer från Texas Rangers och Dallas Cowboys. Samtidigt går det att hitta många serietidningar av serieskapare som är villiga att ge autografer, cosplayspelare som klär ut sig till Spindelmannen och kostymgruppen 501st Legion som har på sig dräkter från Star Wars. Mässan är barn- och familjevänlig och hålls i juni.