Samla på fotbollskort

Samlandet av fotbollskort är något som många nog främst förknippar med barn och ungdomar. De köper korten i leksaksaffärer eller får dem med olika fotbollstidningar. Genom att byta sig till olika kort försöker man samla ihop kompletta samlingar, till exempel ett helt klubb- eller landslag. Men oavsett vilken ålder man befinner sig i kan samlandet av fotbollskort vara både roligt och intressant.

Hur går det till?

Fotbollskort består vanligtvis av en bild på en mer eller mindre känd fotbollsspelare samt information om denne, som aktuell klubb och nationalitet. Vissa kort har även ytterligare information, till exempel födelsedatum, längd, och vilken fot spelaren föredrar att spela med. Fotbollskort säljs ofta i paket med slumpvist utvalda kort i. Vill man få ihop hela samlingar måste man byta sig till vissa kort från andra. Det gör att många, speciellt barn, tycker att detta är en rolig sak att samla på.

Läs gärna om monument och annan spännande information om att samla på fotbollsprylar.

Varför?

Som sagt kan byteshandeln och uppbyggandet av olika kollektioner vara mycket spännande. Samlande överlag är en ofta rolig hobby när man väl kommit igång med det.

Fotbollskort är bra ifall man vill lära sig mer om vissa lag och få överblick över vilka spelare som finns. Många kort ser fina ut, och att sitta och bläddra igenom kompletta samlingar kan vara en visuell upplevelse.

De flesta fotbollskort har ett mycket lågt värde rent pengamässigt, utöver det rena inköpspriset. Det skiljer dem från många andra sorters samlingar, där man ofta kan behöva betala stora summor pengar för att få tag på vissa sällsynta föremål. Självklart finns det dock gamla fotbollskort. Av dem är en del välbevarade, ovanliga eller på andra sätt speciella och kan vara värda större summor pengar. Som samlare är man kanske intresserad av att samla på äldre och sällsynta kort och det kan innebära större kostnader.