Fotbollstema

När det gäller samlare kan de ofta samla på flera olika saker. Om man riktar in sig på att just samla på fotbollsprylar kan det vara en god idé att också tänka på vilken typ av prylar man vill samla på. Vissa samlar på bollar, andra på skor, andra på kort och vissa på allt möjligt som har fotbollsmotiv. Vissa samlar på fotbollskort som ofta introduceras under Euros. Dessa är extra populära att samla på då de finns i ett väldigt begränsat antal.

Att samla på fotbollskläder

Många som samlar på fotbollssaker samlar framför allt på fotbollskläder av olika slag. De kan till exempel samla på kläder som burits av vissa spelare eller som burits i en viss match. Många samlare väljer till exempel att efter en fotbollsmatch stanna kvar och vänta på att spelare som deltagit ska signera sina tröjor och därefter kasta ut dem bland publiken. Ibland är det också så att de spenderar långa och många timmar på olika auktionssajter online för att få tag på en efterlängtad tröja. Det är dock inte bara tröjor som är eftertraktade, även om det för det mesta är dessa man hör talas om och ser. Fotbollsskor är även de mycket omtyckta samlarobjekt, speciellt om de använts under någon speciell match. När en match precis spelats, eller om en fotbollsspelare fortfarande är i livet och bara har spelat ett fåtal matcher är det troligen som så att kläder som tillhört denne inte är så dyra. Efter ett par år kan dock priserna ha stigit rejält.

Samla på supporterprylar

Det finns i dagsläget många olika varianter och modeller av supporterprylar. Peruker, t-shirts, smink och mycket annat är bara några av exemplen som finns att köpa i handeln. I dag är supporterprylar inte speciellt dyra men om man ser till några av de saker som gick att köpa för några år sedan kan man snabbt märka att de stigit i värde ganska ordentligt. Samlare kan alltså tjäna en hel del på att köpa på sig en del udda supporterprylar. Om inte annat kan de bli värda mycket pengar om man sedan kan visa att Sverige vann en fotbollsmatch just under det aktuella året.

Genom att köpa supporterprylar kan man också stödja sitt favoritlag, samtidigt som man fyller på sin samling lite mer för varje år som går.

Samla på fotbollar

Många som samlar på fotbollssaker vill självklart också samla på fotbollar eftersom att det är just detta som fotbollen handlar om. Att få tag i fotbollar är inte helt lätt om man vill ha exakt den boll som använts i en bestämd match eller liknande. Ibland kan man dock ha tur som samlare. Bollen kan studsa upp på läktaren eller så kan en schysst funktionär ordna så att man efter matchen kan få tag i en boll. Kanske kan man med lite tur också få bollen signerad av ett lag eller några medlemmar i laget.

Fotbollarna är ofta något som glöms bort efter en match och allt för ofta kan man se bollar ligga kvar på läktaren. Direkt efter att en match är spelad är bollarna sällan värda så mycket men det finns exempel där en osignerad fotboll kostat flera tusen att köpa på andra hands marknaden efter bara ett par år. De bollar som används i matcher där Sverige vinner är självklart de allra mest uppskattade och lika så de bollar som faktiskt har verifierade signaturer. Men som samlare får man vara beredd att arbeta en del för att få tag i dem.